Ton Geelen: "Het oude behouden en nieuwe toevoegen”

Ontmoet de nieuwe Managing Director van EPLAN Nederland: Ton Geelen.

Sinds oktober 2023 heeft EPLAN Nederland een nieuwe Managing Director: Ton Geelen. Doordat hij van buiten de organisatie afkomstig is, is Ton voor EPLAN nog een onbekende - zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

De loopbaan van Ton Geelen startte ongeveer 35 jaar geleden, nadat hij succesvol de studie Technische Automatisering en Werktuigbouwkunde had afgerond. Tijdens zijn eerste baan, bleef hij studeren. “In de avonduren heb ik naast mijn werk een doctoraal Strategie en Organisatie behaald. Het leek mij nuttig om de werelden van techniek en business te kunnen koppelen. Daar heb ik veel aan gehad en heb ik nu nog steeds heel veel profijt van”, zegt Ton. Na sales- en managementfuncties bij onder andere IT-dienstverlener Atos, hardwaregigant HP, energiebedrijf Engie en software start-up eVision is Ton enthousiast om bij EPLAN aan de slag te gaan; de ideale plek om zijn ervaring en kennis qua business en techniek te kunnen combineren.

Persoonlijk

Ton is getrouwd, heeft vier kinderen en woont in Breukelen. “Dat klinkt verder weg dan het is. Elke ochtend rijd ik namelijk tegen de files in de A12 af. Heerlijk rustig, dan zet ik ‘m op de cruise control en heb ik alle tijd om alvast wat te bellen en nieuwste ontwikkelingen bij te houden”, vertelt Ton. Dat is iets wat hij belangrijk vindt. Zijn hele leven is Ton al geïnteresseerd in technologie en verdiept hij zich daar graag in. In zijn vrije tijd loopt Ton hard en tennist hij vaak, in een vriendenteam. Ook in zijn werk probeert hij veel energie te stoppen. “Ik heb altijd veel nieuwe ideeën en daag mensen graag uit om daarover kritisch mee te denken. Je moet nooit bang zijn om iets ter discussie te stellen, want juist zo kom je verder. Niet voor niets ben ik een voorstander van management by objective: geef medewerkers de vrijheid om binnen kaders zelf te bepalen hoe ze een doel bereiken.” 

Nog hoger plan

Hoe kijkt Ton terug op zijn eerste maanden bij EPLAN? “Toen ik begon, trof ik een goed georganiseerd bedrijf aan, met echte vakmensen die in een prettige sfeer samenwerken. Het viel mij op hoe goed onze mensen onze software kennen. Dat vertaalt zich weer in producten en een dienstverlening van hoge kwaliteit, ook internationaal staat EPLAN daarom bekend. Ik zie het als een mooie uitdaging om deze kwaliteit en werkwijze naar een nog hoger niveau te tillen. Dat wil ik doen door het oude te behouden en nieuwe dingen toe te voegen. Zo wil ik graag echt als partner van klanten gaan opereren en de stap zetten van reactieve verkoop naar proactief doorontwikkelen. Door nauw contact te onderhouden en goed betrokken te zijn bij de business van klanten, kunnen wij hen nog beter, gerichter ondersteunen. Bijvoorbeeld door verbetermogelijkheden eerder te signaleren en meer maatwerk te leveren.”

Voorop in de elektrificatie

Technologie heeft een steeds grotere maatschappelijke impact. Dat geldt zeker ook voor EPLAN oplossingen. “Zonnepanelen, elektrische voertuigen, inductie en warmtepompen – onze maatschappij elektrificeert. Als EPLAN kunnen wij daar een forse bijdrage aan leveren. Ik zie het dan ook als onze missie om dat te doen; de samenleving heeft onze kennis, producten en ervaring immers hard nodig.” Vanuit dat perspectief gecombineerd met het streven naar efficiëntie, wil Ton ook nauw gaan samenwerken in de keten. “Zo houden we een vinger aan de pols, weten we waar behoefte aan is en kunnen we daar gericht op inspelen.” In dat licht wil Ton veel samen optrekken met Rittal. “Software en hardware zijn twee handen op een buik. Door samen te werken met Rittal kunnen we voorbij engineering kijken en de hele keten – van design tot reproduct – verder stroomlijnen.”

“Kortom, bij EPLAN zijn we al supergoed bezig en we gaan proberen dit nog beter te doen”, concludeert Ton. “Ik kijk er naar uit om mij daar de komende tijd, samen met al mijn betrokken collega’s, 100% voor in te gaan zetten!”