EPLAN op Machinebouw event: de kracht van Smart Engineering Data

Als EPLAN, zullen wij aanwezig zijn op het Machinebouw event op 12 december 2023 in Congrescentrum 1931 te 's-Hertogenbosch. Het thema van dit jaar is "Machinebouw, van traditioneel naar smart".

Als EPLAN, zullen wij aanwezig zijn op het Machinebouw event op 12 december 2023 in Congrescentrum 1931 te 's-Hertogenbosch. Het thema van dit jaar is "Machinebouw, van traditioneel naar smart".

Namens EPLAN zal op het event, Porfolio Manager Bonny Ribbers een presentatie geven over de kracht van Smart Engineering data.

De samenwerking tussen engineering en andere afdelingen, zoals bijvoorbeeld Paneelbouw is vaak niet optimaal. Dit kan leiden tot fouten, hogere kosten en langere doorlooptijden. Door de inzet van (Smart) Engineering data kan deze samenwerking worden verbeterd. Een manier om dit te doen is door ‘virtual prototyping’ toe te passen. Hierbij wordt de kast digitaal in 3D ontworpen. De paneelbouwer kan dan in deze digitale omgeving de componenten op de montageplaat uitleggen. Dit verloopt veel sneller dan wanneer dit handmatig zou gebeuren.

Met Virtual Prototyping selecteer je snel en eenvoudig schakelkasten, montageplaten en onderdelen voor de opbouw van jouw besturingskast. In de ontwerpfase heb je alle data/informatie tot jouw beschikking, zodat er eenvoudig een digitale koppeling naar CNC- en Draadconvectionering-machines is te realiseren.

Op het Machinebouw Event zullen wij laten zien, dat door de inzet van (Smart) Engineering data engineering en paneelbouw veel efficiënter kunnen samenwerken. Dit leidt naast de foutreductie en kortere doorlooptijden, ook voor het verbeteren van de productieprocessen en het versterken van je positie op de markt.

Het Machinebouw event is zeker een aanrader voor alle professionals in de machinebouw. Het event biedt een unieke kans om kennis te maken met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Machinebouw event kun je terecht op de website van de FHI.