Introductie van het EPLAN partnernetwerk

Met het nieuwe partnernetwerk dat EPLAN aan het einde van 2020 heeft opgericht, bundelt het bedrijf de wereldwijde expertise van zijn samenwerkingspartners om de voordelen voor klanten te vergroten. Het EPLAN partnernetwerk (EPN) definieert gemeenschappelijke bindende doelstellingen om integratie over de complete waardeketen te stimuleren. Gebruikers profiteren van deze groei in continuïteit en integratie, met name op het gebied van PLM, ERP en PLC, alsmede op het gebied van simulaties. De diepgaande uitwisseling tussen de fabrikanten maakt het voor klanten makkelijker om de vele systemen die worden gebruikt te integreren.

Monheim, Duitsland, 11 januari 2021 - Rond de jaarwisseling is EPLAN, leverancier van technische oplossingen, gestart met het partnernetwerk (EPN). Het biedt een kader voor bestaande en nieuwe partnerschappen om samen interfaces te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het EPN partnerschap is gebaseerd op gemeenschappelijke bindende doelstellingen voor het verbeteren en ondersteunen van interfaces. Dit commitment verhoogt zowel de voordelen voor de klant, als de kwaliteit.

Maximaal voordeel door perfecte interactie

EPLAN CEO Sebastian Seitz legt uit: "Naast het gebruik van EPLAN software maken onze klanten ook gebruik van diverse andere softwaretoepassingen van verschillende fabrikanten in onder meer de ERP, PLM, PLC en simulatie omgevingen. Met name de effectieve interactie tussen deze verschillende toepassingen is voor hen belangrijk. Als onderdeel van het EPN zullen we ons daarom richten op de gezamenlijke ontwikkeling van integraties en op kwaliteitsborging en ondersteuning.”

Integratie is alles

Gevraagd naar de motivatie om het nieuwe EPLAN partnernetwerk op te richten, antwoordt de Senior Vice President Strategy & Corporate Program van het bedrijf Marco Litto: "De professionalisering van ons netwerk verhoogt systematisch de voordelen voor de eindgebruikers." Volgens Litto zijn de doelstellingen ambitieus: "De verbindingen tussen onze systemen moeten worden gepland, ontwikkeld, getest, ondersteund en op de markt gebracht met ten minste dezelfde zorgvuldigheid en degelijkheid die standaard is voor onze eigen oplossingen. Samen met onze EPN partners kunnen we zo een volledig nieuw niveau van klantgerichtheid bereiken." Open interfaces en moderne integraties zullen een breed scala aan mogelijkheden creëren, waarvan gebruikers van de diverse softwareoplossingen zullen profiteren, nog afgezien van de partnerbedrijven zelf.

Prestigieuze bedrijven aan boord

Wereldwijd belangrijke spelers op het gebied van automatisering, zoals Bosch Rexroth, Mitsubishi Electric en Rockwell Automation, nemen al deel aan het initiatief. Ook onderdelenfabrikanten als ifm electronic, Endress+Hauser, Phoenix Contact, Rittal en softwaredienstverleners Keytech en machineering hebben zich aangesloten bij het nieuwe netwerk. Zowel Duitse als internationale bedrijven worden benaderd voor deelname en EPLAN is momenteel met veel van hen in gesprek. Zo is bijvoorbeeld het Koreaanse UDMTEK als eerste Aziatische bedrijf toegetreden tot het netwerk – andere bedrijven zullen zeker volgen.

Het beste van twee werelden

Bosch Rexroth ‘pakte de handschoen op’ en raakte al betrokken bij de start van het netwerk. Zoals Steffen Winkler, Vice President of Sales van het bedrijf, verklaart: "De configuratie van automatiseringsoplossingen en het dynamisch leveren van exacte apparaatgegevens zijn essentieel in het kader van Industrie 4.0. De Bosch Rexroth ctrlX Configurator maakt eenvoudige configuratie van complete ctrlX AUTOMATION oplossingen mogelijk. Door directe integratie van onze configurator in het EPLAN platform ontvangt de gebruiker met één druk op de knop alle data van de geconfigureerde systeemtopologie, inclusief gedetailleerde productlijsten en CAD-data. Deze integratie zorgt voor volledige dataconsistentie en hergebruik van productdata gedurende de gehele digitale ontwerpfase."

Rockwell Automation/USA Vice President Global Business Development Tom O´Reilly zegt: "Een digitale datadraad binnen en tussen organisaties is een van de belangrijkste vereisten om de Connected Enterprise tot leven te brengen. Samen met EPLAN ondersteunen we bedrijven bij hun digitale transformatie door dataconsistentie te faciliteren, de efficiëntie van technische processen te verbeteren en de time-to-market te verkorten.”

In Korea heeft UDMTEK CEO Gi Nam Wang ook goede redenen om toe te treden: "We hebben besloten om via EPN samen te werken met EPLAN om ons toonaangevende aanbod beter in te zetten en te combineren met EPLAN's topklasse engineering platform. We zijn verheugd om samen te kunnen werken met een bedrijf van wereldklasse nu we aan onze volgende fase van groei en innovatie beginnen."

EPLAN maakt het gebruikers en bedrijven makkelijk. Een partneromgeving op de website bevat gegevens voor bedrijven die betrokken zijn bij het EPLAN partnernetwerk, informatie over integraties, actueel nieuws en contactgegevens voor het geval er vragen zijn.

Tot slot

In het tijdperk van digitale transformatie, waarin cloudoplossingen een steeds crucialere rol spelen, wordt het voor aanbieders steeds belangrijker om integraties tussen bedrijven te coördineren. EPLAN CEO Seitz: "Met het EPN maximaliseren we alle voordelen van onze eigen oplossingen en die van onze partners in het ecosysteem van industriële automatisering voor gezamenlijke klanten. Samen creëren we zo een win-win situatie voor zowel klanten als partners."